Rólam

Márti vagyok. Számomra a konyha a kaland és kreatív alkotás színtere, de nem szeretek órákat elszöszmötölni egy egy étel elkészítésével. Általában gyors és egyszerű dolgokat készítek.  Nagyon gyakran maradékokból.

  Ha neked nincsenek maradék- gondjaid, akkor is szétnézhetsz az oldalamon, mert nem csak maradékból készült recepteket osztok meg, illetve legtöbbször a maradékból készült recepteket is el lehet készíteni új ételként, ha úgy hozza a kedved.

Szeretném átadni azt a bátorságot, amit sütés főzés közben élek meg, kedvet csinálni a kísérletezéshez és a játékhoz ezen a területen.

                Amivel a konyhámban mindenképpen találkozol, az a változatosság, hagyományos ételek újragondolása, gazdagítása teljes értékű alapanyagokkal, rengeteg zöldséggel, környezettudatosan, a hazai, szezonális, adalékmentes alapanyagokat részesítve előnyben.

                A családunk érintett élelmiszer-allergiákban, érzékenységekben és emésztési problémákban, így nem hiányozhatnak a palettáról a tej-, tojás-, hús-, glutén-, és cukormentes ötletek sem.  Azért is szeretem ezeket a mentes-dolgokat, mert a kézenfekvő alapanyagok kihagyásával rákényszerítenek a változatosabb étkezésre, segítenek elhagyni a nagyon ismert kombinációkat és új kalandokra indulni.

                Az új életért könyörgő maradékok, vagy a kamrámban fonnyadozó, jobb sorsot kívánó, végső stádiumban lévő alapanyagokon kívül inspirál a kiskertem, amiben főleg salátafélék és zöldfűszerek vannak. Bogyós gyümölcsök és szőlő, szilva, füge. Nyáron némi cukkini és paradicsom, ha nem foglalják le a szemtelen poloskahadak. És gyönyörű bíborvörös cékla.

                Szeretek kalandozni az interneten gasztro témában, inspirálnak a külföldi és hazai gasztrobloggerek receptjei, ötleteket adnak a szép színes gasztronómiai magazinok, könyvek, de szinte soha nem készítem el ezeket az ínycsiklandó fotókon látott ételeket. Élvezettel lementem, vagy a tudatom rétegeiben tárolom, s valamilyen formában, valamikor hasznosítom.

Olyan vagyok, mint a hallásból játszó zenészek, akiknek, ha tudnak is kottából játszani, a zenéjük örömtelenné válik az előírt hangok, utasítások pontos lejátszásától. Újraértelmezik zenéjükben a dallamokat, s nem csak zenélnek, hanem alkotnak közben.